Gado Gado Salade met Zeeuwse Kip & Saté Saus

In Nederland zijn kip en satésaus een geliefde combinatie! Én de gefrituurde uitjes erbovenop kunnen natuurlijk niet missen 😉

De trend van kip en satésaus komt natuurlijk uit Indonesië! Tijdens de periode van kolonisatie raakte Nederlanders verliefd op de Aziatische keuken, en brachten de verhalen, recepten en ingrediënten mee naar huis. Ondanks dat de kolonisatie echt niet iets is waar de meeste (hopelijk alle) Nederlanders deze dagen nog trots op zijn, fleuren de Indonesische smaken gelukkig de keuken & de restaurants helemaal op! Zo zijn Indonesische rijsttafels, gado gado salades of broodjes erg populair! 🙂

Voor dit recept gebruikte ik Zeeuwse Kip. Deze kip wordt grootgebracht op een energie-neutrale en duurzame boerderij in Zeeland. Al eerder maakte ik gerechten met deze heerlijke kip, zoals deze kipcurry ragout!

Gado Gado Salade

Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten

Benodigdheden

 • Kookpan
 • Bakpan
 • Snijplank
 • Sauspan
 • Mes
 • Rasp
 • Vergiet

Ingrediënten

 • ¼ Chinese Kool
 • Wat Broccoli Roosjes
 • Handje Sperziebonen
 • Handje Taugé
 • 100 gram Wortel
 • 1 Ei
 • ½ Limoen
 • 2 Kipfilet
 • Koriander optioneel
 • Rode Peper optioneel
 • Gefrituurde Uitjes niet echt optioneel 😉

Pindasaus

 • ¼ Limoen
 • 3 eetlepels Pindakaas
 • 125 ml Kokosmelk of melk of water
 • 3 eetlepels Soja Saus
 • 1 theelepel Bruine Basterdsuiker
 • 1 teentje Knoflook
 • 1 theelepel Sambal

Instructies

Voorbereidingen

 • Was de chinese kool en droog deze. Snijd de kool in gelijke stukken en verdeel over de 2 kommen. Snijd dan de uiteindes van de sperziebonen en de broccoli in gelijke stukken.
 • Rasp de wortelen boven een kom. Als je wilt, kun je de wortelen aanmaken met wat limoensap (ong. 1 theelepel), olijfolie (ong. 3 theelepels), zout, peper en gember siroop (ong. ½ theelepel).
 • Giet water in de kookpan. Voeg het eitje en een snuf zout toe en breng dit aan de kook.

Koken

 • Zodra het water kookt, kun je een timer zetten op 6 minuten. Wanneer de times af is gegaan, kun je de boontjes en broccoli toevoegen. Kook deze kort (ongeveer 2 tot 3 minuten) of totdat ze fel groen gekleurd zijn. Giet dan de groentes en het eitje af. Koel alles af door het in ijswater te leggen of even onder de koude kraan te houden.
 • In de tussentijd kun je alvast beginnen aan de pindasaus. Snijd hiervoor 1 teentje knoflook in plakjes. Bak deze goudbruin in wat olijfolie in de sauspan. Voeg dan de suiker, soja saus, limoensap en evt wat limoenrasp toe. Zodra de suiker is opgelost in de sojasaus, kun je de pindasaus, kokosmelk en sambal toevoegen. Breng dit aan de kook en meng de saus. Liever de saus iets dunner? Voeg dan gerust nog wat extra water/melk toe!
 • Bak de kip in wat olijfolie met zout & peper!

Serveren

 • Top de kool met de verschillende groentes, een half gepeld eitje, de taugé, gehakte koriander, rode peper en wortel! Snijd de kip in reepjes en verdeel die over de salade. Giet de pindasaus erover en maak af met genoeg gefrituurde uitjes 🙂
Gang : Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Indonesische

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close