Over Dutch Food Heritage

Volg gevoel voor ritme, de opeenvolging van seizoenen, de geneugten van elk seizoen & de tradities die elk seizoen meebrengen

PauL Bocuse, La Cuisine Du Marche 1976

Goedemiddag (of avond)! Van harte welkom op de website van Dutch Food Heritage! Op deze pagina leer je meer over de auteur, ik, en de visie van Dutch Food Heritage. Heb je vragen over Dutch Food Heritage of wil je graag samenwerken? Vul dan gerust het Contact formulier in!

Over de auteur
Mijn naam is Lieke! Ik ben een Nederlandse foodie, die tegenwoordig in Utrecht woont. Ik hou van reizen, nieuwe mensen ontmoeten & nieuwe plekken op deze mooie aarde ontdekken. Koken is mijn passie, en blijft me bezighouden omdat het een manier is om waardering, cultuur en liefde te uiten. Door de jaren is onze lokale eetcultuur veranderd in een meer internationale keuken. Op deze website wil ik graag mijn zicht op de Nederlandse Keuken met je delen! Want het genieten van lokaal eten & lokale ambachtelijke producten is niet alleen duurzamer, maar ook vaak erg lekker šŸ™‚ Bovendien geeft het weer een extra kans om iets meer verbonden te raken met je omgeving!

Visie van Dutch Food Heritage
De missie van Dutch Food Heritage is om meer bewustzijn te creĆ«ren rondom de Nederlandse Keuken. Hoe dan ook, sommige veranderingen in eetculturen zijn nodig om, in dit geval, duurzamer te eten. Daarom zijn de traditionele recepten aangepast op zo’n manier dat de minder (of geen) vlees bevatten, een duurzamer alternatief bieden of meer groente bevatten. Het belangrijkste is om je eigen omgeving te steunen en lokale, of huisgekweekte, producten te gebruiken. Mocht een recept bijvoorbeeld om gerookte vis vragen, kijk dan eens wat de visboer nog heeft liggen.

In het kort, de recepten van Dutch Food Heritage zijn gefocust op:

Close
Dutch Food Heritage Ā© Copyright 2022. All rights reserved.
Close