Herfstrecept: Chia Pudding met Chai Specerijen & Krokante Granola

Dit Chia Pudding Recept is een geweldige start van de dag! Bovendien, is dit recept, een mooi eerbetoon aan twee heerlijke producten: Nomadschai & Naturally Granola.

De warme specerijen steken deze ‘ normale’ chia pudding in een echte herfstjasje! Helemaal omdat ze zijn gemaakt met de chai specerijen van Nomadschai. Deze specerijen mix bevat onder andere kaneel en gember… échte herfstspecerijen! Nomadschai is een Nederlands bedrijfje opgezet door Salma, een vrouw met een grote passie voor reizen, gastvrijheid en ondernemen. Geïnspireerd door haar reizen & barista ervaring, ontwikkelde ze de lekkerste chai mixes. Zo verkoopt ze geconcentreerde chai specerijen en pittige chai mixes. Ik hou altijd al van chai, maar deze specerijenmix is écht heel lekker ? 

Om dit gerecht nog gezonder en smakelijker te maken, voegde ik de super krokante granola van Naturally Granola toe! Deze heerlijk granola is het product van Tiara, de eigenaresse van Naturally Granola. Zij en haar vriend waren op zoek naar het perfecte ontbijt product en hebben zo de granola ontwikkeld! Haar missie is om dit super gezonde ontbijt voor iedereen beschikbaar te maken op een duurzame manier. Ën gelukkig is haar granola op steeds meer locaties beschikbaar ?  Mijn favoriet? Misschien wel de Speculaas… Maar er zijn zoveel smaken dat het moeilijk kiezen is..

Chia Pudding, Chai Specerijen & Granola

Porties 1 portie
Voorbereidingstijd 5 minuten
6 uur

Benodigdheden

 • Glas
 • Kom

Ingrediënten

 • 1 theelepel Chai Specerijen Mix
 • 3 eetlepels Chia Zaadjes
 • 250 ml Melk zoals plantaardige havermelk
 • 1 theelepel Honing

Top met..

 • Krokante Granola
 • Gedroogde Cranberries of ander gedroogd fruit

Instructies

Voorbereidingen

 • Doe 50 ml melk, de chai specerijenmix en honing in een kom. Verwarm het mengsel kort in een pan of in de magnetron. Het verwarmen zorgt ervoor dat de specerijen worden 'geactiveerd'. Zo krijgt de pudding de optimale smaakexplosie!
 • Meng de warme melk met de koude melk en chia zaadjes. Giet alles dan in een glas. Nadat je deze heb afgedekt met een Bee's Wrap of wat folie, kun je het glas in de koelkast zetten. Laat het daar ten minste 5 uur staan.
 • *Persoonlijk vind ik het fijn de chia pudding de avond van tevoren te maken. Zet de chia pudding in de koelkast, en de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijt.

De volgende ochtend..

 • Roer de pudding kort door en top met krokante granola & gedroogd fruit. Eet smakelijk!
Gang : Ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close