Avocado Toast, SeaBacon & een Gepocheerd Eitje

Een lekker vegetarisch brunch of ontbijt gerecht: Avocado on Toast! En deze keer met een bijzondere twist: SeaBacon. SeaBacon is een krokant dun zeewier product, gemaakt door SeaMore. De SeaBacon is niet alleen makkelijk om te bereiden, maar voegt ook veel smaak toe. Heb je helaas nog geen SeaBacon kunnen verkrijgen? Dan kun je deze ook vervangen voor Boerenkool Krokantjes of krokant gebakken nori vellen!

Avocado Toast, SeaBacon & een Gepocheerd Eitje

Porties 2 toasts
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten

Benodigdheden

 • Kookpan
 • Bakpan
 • Garde
 • Klein kommetje

Ingrediënten

 • 2 sneetjes Brood
 • 2 Eieren vers
 • 2 eetlepels Azijn

Avocado

 • 1 Avocado
 • ½ Citroen
 • Peterselie of een andere kruid; optioneel

Serveer met..

 • 4 eetlepels SeaBacon
 • 2 eetlepels Olijfolie
 • Een paar Radijsjes

Instructies

Voorbereidingen

 • Laten we beginnen met het water opzetten. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook in de kookpan. Daarnaast kun je alvast de sneetjes brood roosteren.

De Avocado

 • Dan, de avocado mash. Snijd hiervoor de avocado door midden, en verwijder de kern. Gebruik een lepel om het avocado vlees uit de schillen te halen. Doe het vlees in een kom, en voeg zout, pepper, fijn geraspte citroenschil en sap van een halve citroen toe. Mocht je het lekker vinden, kun je ook wat fijn gehakte kruiden toevoegen. Meng dit goed door.
 • Verdeel de avocado over de 2 sneetjes brood.

De SeaBacon

 • Verwarm wat olijfolie in de bakpan, en bak de SeaBacon ongeveer 30 seconden.

Eitje Pocheren

 • Breek het eitje in een klein kommetje, maar zorg dat het eigeel heel blijft.
 • Als het water kookt, kun je de azijn toevoegen aan het water. Meng dit kort door en breng opnieuw aan de kook. Zodra het kookt, kun je het vuur laag zetten. De bedoeling is dat er geen grote bubbels meer zijn. Kleine bubbels op de bodem van de pan zijn oke!
 • Gebruik een garde om een draaikolk te creëren in het water. En terwijl de draaikolk nog draait, laat je rustig het eitje in het midden vallen. Laat het ei ongeveer 3 minuten koken, waarna je het uit de pan kunt halen met een (geperforeerde) lepel. Dep het overtollige water heel voorzichtig van het ei, en verplaats het ei naar de toast. Herhaal de stappen voor het andere eitje.

Klaar?

 • Decoreer de toast met wat plakjes radijs en met de gebakken Sea Bacon!
Gang : Lunch, Ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close