De lekkerste Vitello Tonnato met Zeeuws Hert

Om mij een van de lekkerste vitello tonnato recepten! De lichte tonijnsaus past perfect bij het gebakken hertenvlees, de verse basilicum en tomaatjes. Daarnaast ziet de presentatie er snel gaaf uit met de verschillende kleuren!

Deze vitello tonato is gemaakt met hertenvlees van Het Zeeuws Hert. Mocht je geen goede kwaliteit hertenvlees kunnen vinden, kun je ook kalfsvlees gebruiken. Dit wordt gebruikt in het traditionele recept.

De Lekkerste Vitello Tonnato

Porties 4 servings
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten

Benodigdheden

 • Bakpan
 • Diep Bord
 • Grote Serveerschaal
 • Keukenmachine
 • Sausfles

Ingredi├źnten

 • 400 gram Hertenvlees stukken vlees die geschikt zijn voor rosbief bereiding: zoals hertenbloemstuk, hertenbiefstuk of achtermuis van hert
 • 3 el Olijfolie
 • Versgemalen Zwarte Peper

Saus

 • 1 blikje Tonijn ong. 100 gram
 • 3 el Kwark
 • 3 el Mayonnaise
 • 1 theelepel Scherpe Mosterd zoals Zaanse of Groningse mosterd
 • 4 Ansjovis filets
 • 1 Citroen

Toppings

 • Tuinkers
 • Cherrytomaten
 • Mini Paprika
 • Kappertjes
 • Basilicum

Instructies

De Steak

 • Smeer de steak in met zout, olijfolie en genoeg versgemalen peper. Hoe meer peper, hoe pittiger! Ik heb zelf vrij veel gebruikt ­čśë
 • Plaats de bakpan op een hoog vuur. Zodra deze heet is, kun je het hertenvlees toevoegen. Bak deze rondom donkerbruin. Afhankelijk van hoe dik je stuk vlees is, en hoe je deze gebakken wilt hebben, kun je het vlees langer/korter bakken.
 • Haal het vlees uit de pan en leg dit in een diep bord. Giet de sappen uit de pan over het vlees heen. Laat het vlees volledig afkoelen voor je er dunne plakjes van snijdt. Een scherp mes is erg belangrijk! Daarnaast leg ik het vlees, 30 minuten voor ik het ga snijden, in de vriezer. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het vlees warm te serveren, maar dan wordt het dun snijden wel iets lastiger.

De Saus

 • Doe de uitgelekte tonijn, mayonnaise, kwark, mosterd, ansjovis fiets, rasp en sap van 1 citroen in een keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en naar smaak meer mosterd. Mix het tot je een gladde saus hebt. Optioneel: Giet de saus in de saus fles om zo de saus mooi te kunnen verdelen.
 • Bereid de toppings door de paprika en tomaten in dunne plakjes te snijden.
 • Verdeel het gesneden hertenvlees over de borden. Gebruik dan een lepel om de overgebleven sappen, uit het diepe bord, te verdelen over het vlees. Top met de saus, kappertjes, tomaten, basilicum en tuinkers.
Gang : Voorgerecht
Keuken: Italiaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage ┬ę Copyright 2022. All rights reserved.
Close