Gefrituurd Ragoutbroodje

Zoals je wellicht weet, houden we in Nederland wel van de frituur en sandwiches. Dit gerecht combineert allebei! Omdat het broodje gefrituurd is, is het krokant aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant. Dit ragout recept kun je ook serveren in pasteitjes of met een portie rijst. Waarmee je de ragout ook serveert, het is voor mij toch wel ultiem comfort food.

Voor dit broodje gebruikte ik Beschuitbollen, zachte ronde broodjes. Hoe dan ook, je kunt ook andere zachte broodjes gebruiken. Zolang je maar een soort zakje kunt maken van het broodje om te vullen met ragout. Je kunt dus bijvoorbeeld ook een dikke snee brood gebruiken of witte puntjes. Het is belangrijk dat je de broodjes niet volledig hoeft open te snijden om te vullen met ragout. Dan verminderen we de kans op veel ragout in de frituur.

Gefrituurd Ragoutbroodje

Porties 4 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
5 minuten

Benodigdheden

 • Frituur
 • 2 Kom

Ingrediënten

 • 4 Beschuitbollen
 • 1 Hollandse Garnalen Ragout volgens het recept
 • 2 Eieren
 • 200 gram Panko of broodkruimels

Instructies

Voorbereidingen

 • Maak de Hollandse Garnalenragout volgens recept.
 • Verwarm de frituur voor op 180 graden celsius.
 • Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Om straks makkelijker de broodjes te kunnen dippen, kun je ook alvast de panko in een andere kom doen.

De Broodjes

 • Gebruik een mes om een kleine opening in de broodjes te snijden. Beweeg dan het mes van links naar rechts om wat ruimte in het broodje te creëren voor de ragout. Schep vervolgens de ragout in de broodjes.
 • Bedek de broodjes met een laagje ei, waarna je het broodje dipt in de panko. Deze lagen zorgen ervoor dat het broodje straks super krokant is! Om er zeker van te zijn dat het broodje dicht zit, kun je de plek van de opening nogmaals dippen in het ei en de panko.
 • Zodra alle broodjes gevuld zijn, is het tijd voor de frituur! Frituur de broodjes in de hete olie totdat ze goudbruin zijn. Dit gaat erg snel, dus blijf vooral dichtbij de frituur.

Serveer..

 • Verdeel wat zout over de broodjes en serveer direct.
Gang : Lunch
Keuken: Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close