Duurzame Yellowtail Vis, Garnalen Ragout & Krokante broodkruimels

Dit recept is gemaakt met garnalen ragout van Hollandse Garnalen! Deze romige ragout is een heerlijke combinatie met stevige witvis, zoals de duurzame Yellowtail vis.

Deze vis is gekweekt in Zeeland. Helemaal dus van Nederlandse Bodem, of zee… De kern van de Dutch Yellowtail Fish organisatie ligt bij duurzaamheid en diervriendelijk. Hoogtechnologische systemen, zoals het water zuiveringssysteem, maken het mogelijk om de ultieme water situatie voor de Yellowtail vissen te creëren. Door o.a. de perfecte water situatie hebben de vissen veel minder stress, zijn ze gezonder en gelukkiger. Dit zie je terug in de kwaliteit van de vis. De vis wordt daarom ook veel geserveerd in sterrenrestaurants!

Deze bedrijven maken mij dus zo vrolijk! Het is niet alleen de high-tech wat het zo interessant maakt, maar ook de visie van het bedrijf. Ik vind het fantastisch om te zien dat er met zoveel zorg omgegaan wordt met de vissen, en dat het bedrijf ook nog eens duurzaam is! En had ik al verteld dat de vis echt heel lekker is?

De vis kopen? Dit kan via ATL seafood of via Schmidt Zeevis!

Dutch Yellowtail Vis & Hollandse Garnalen Ragout

Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kook Tijd 1 uur 15 minuten

Benodigdheden

 • Oven
 • Ovenschaal
 • Aluminium Folie

Ingrediënten

 • 600 gram Dutch Yellowtail Vis
 • 1 portie Hollandse Garnalen Ragout
 • 75 gram Broodkruimels
 • 3 eetlepels Olijfolie
 • Sesam Zaadjes

Bijgerechten

 • 4 Zoete Aardappelen
 • 4 Tomaten
 • Wat Sla
 • Paar Radijsjes
 • ½ Citroen
 • 8 eetlepels Olijfolie

Instructies

Voorbereidingen

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 • Maak de zoete aardappelen schoon, maar laat de schil zitten. Smeer de aardappelen in met wat olijfolie, zout en peper. Pak ze daarna per stuk in in aluminium folie. Plaats de pakketjes in de voorverwarmde oven en stoom de aardappelen voor 60 minuten.
 • Tijd om aan de krokante topping te werken. Voeg de broodkruimels, 2 eetlepels olijfolie, sesam zaadjes, zout en peper toe aan een kom. Je kunt ook nog wat gedroogde kruiden en zeewier toevoegen (mocht je dat willen)!

Koken

 • Giet een eetlepel olijfolie in de ovenschaal en smeer het uit. Voeg ook de tomaten toe, welke je ook kunt bedekken met wat olijfolie, zout en peper. Leg de vis naast de tomaten, en top met de Hollandse Garnalen Ragout.
 • Bedek de ragout met de broodkruimel mix.
 • Bak de vis tussen 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. De broodkruimels moeten krokant zijn, en de vis gaar.
 • In de tussentijd kun je alvast de salade dressing maken. Meng hiervoor de citroensap, olijfolie, zout en peper. Doe de sla, de radijsjes en evt andere groente in de serveerkom. Serveer de dressing pas als je de salade serveert. Dit zorgt ervoor dat de sla niet slap wordt.

Serveer met..

 • Serveer de vis met de zoete aardappel en salade! Eet smakelijk!
Gang : Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close