Rabarber Jenever met Sinaasappel & Gember

Tijd voor een nieuw drankje: Rabarber Jenever. Jenever wordt internationaal ook wel de Nederlandse Gin genoemd, Het is een sterke drank, die zijn smaak dankt aan jeneverbessen. Voor dit drankje gebruikte ik Jonge Jenever, omdat deze zacht is in smaak. Liever een krachtigere smaak? Dan kun je ook een Oude Jenever gebruiken!

Rabarber Jenever

Porties 500 ml
Voorbereidingstijd 30 dagen

Benodigdheden

 • Weckpot
 • Dunschiller
 • Kaasdoek // Filter
 • Fijne zeef
 • Kom

Ingrediënten

 • 500 ml Jonge Jenever zoals Bokma
 • 360 gram Rabarber
 • 150 gram Suiker
 • ¼ Sinaasappel
 • Druppel Vanille Extract
 • Plakje Gember

Instructies

Voorbereidingen

 • Wanneer je drank gaat inmaken, zijn schone spullen altijd erg belangrijk! Laten we daarom beginnen met het schoonmaken van de weckpot. Je kunt deze of a. schoonmaken in kokend water of b. in een oven (van tenminste 100 graden) laten voor 20 minuten.
 • Zodra de weckpot schoon is, kun je deze laten drogen en afkoelen.

De Drank

 • Snijd de rabarber in dunne plakjes. Doe dan de rabarber, vanille en suiker in de weckpot. Gebruik de dunschiller om wat schil van de sinaasappel te halen, en een paar plakjes gember af te snijden. Ik heb 2 plakjes gember toegevoegd, maar je kunt dit aanpassen naar smaak. Hou er rekening mee dat de gember erg sterk wordt in smaak!
 • Tijd om de Jenever toe te voegen! Sluit daarna de weckpot goed af, incl. de rubberen sluitband. Als de weckpot compleet gesloten is, kun je de mix een aantal keer schudden. Plaats daarna de weckpot op een donkere droge plek.

Geduld..

 • Schud de weckpot elke dag, of om de paar dagen, tot er een maand verstreken is.

Na een maand.

 • Plaats de fijne zeef op de kom. Je kunt een kaaslinnendoek of theedoek gebruiken als een soort extra filter. Plaats deze in de fijne zeef en giet de inhoud van de weckpot hierop. Knijp alles goed uit om alle smaken in de likeur te krijgen.
 • Gie de likeur in een schone fles en bewaar deze in de vriezer. Heerlijk met een bolletje vanille ijs!
Gang : Drankje
Keuken: Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close