Parelgort Risotto met Eekhoorntjesbrood, Postelein & Vegan Parmezaan

Risotto kan ik echt van genieten, vooral als deze gemaakt met parelgort! Parelgort houdt namelijk helemaal zijn structuur en kook niet makkelijk over. Bovendien gaat de nootachtige smaak heel goed met de verse postelein en hartige bouillon.

Deze risotto is afgemaakt met de vegan kaas van Willicroft. Willicroft is een Nederlands bedrijf die kijkt naar mogelijkheden om zuivel te vervangen. De ‘kaas’ is gemaakt van noten en smaaktoevoegingen. Een heerlijke manier op vegan te eten dus! Maar mocht je nou een lokale zoutige kaas in huis hebben, zou je deze ook kunnen gebruiken ­čśë

Parelgort Risotto met Eekhoorntjesbrood, Postelein & Vegan Parmezaan

Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
5 minuten

Benodigdheden

 • Kookpan

Ingredi├źnten

 • 1 Sjalotje
 • 1 teentje Knoflook
 • 6 gedroogde Eekhoorntjesbrood Paddestoelen
 • 150 gram Parelgort
 • 200 ml Witte Wijn
 • 800 ml Bouillon zoals paddestoelen
 • Wat Gedroogde Chili Vlokken
 • 2 handjes Postelein
 • 50 gram Boter vegan
 • Vegan Parmezaan of een lokale zoutige kaas zoals gerijpte schapenkaas!

Instructies

Voorbereidingen

 • Snij het sjalotje in blokjes, de teen knoflook in plakjes en de gedroogde paddestoelen in kleinere stukken.

Koken

 • Verwarm wat olijfolie in de kookpan. Bak daarin het sjalotje en de knoflook totdat deze glanzen.
 • Voeg vervolgens de parelgort toe en bak deze 3 minuten. Giet de wijn erbij en laat dit oplossen. Zodra dat is gebeurd, kun je de porcini, bouillon en wat gedroogde chili vlokken toevoegen. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 45 minuten koken. Om ervoor te zorgen dat het niet aanbrand, is het aan te raden om elke 5 minuten even te roeren. Mocht alles te droog worden, voeg dan gerust wat water toe.
 • Proef wat parelgort en check of deze helemaal gekookt is. Mocht het nog wat hard zijn, kun je wat water toevoegen en nog 5 minuten laten koken. Anders kun je het overgrote deel van de postelein toevoegen en deze laten slinken. Voeg dan de boter toe en laat dit oplossen in de risotto.

Serveren

 • Serveer de risotto met de vegan kaas en wat extra postelein! Eet smakelijk!
Gang : Hoofdgerecht
Keuken: Duurzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage ┬ę Copyright 2022. All rights reserved.
Close