Quinoa Pasta, Romige Walnoten Kaas Saus & Microgreens

Een van mijn favoriete kaasjes voor de borrelplank: Rambol. Deze zachte walnotenkaas is gemaakt in de Dordogne (Frankrijk). Dordogne staat bekend om de noten productie. Het is een hele lekkere kaas voor op een toastje, bij de borrel of in deze saus! Aangezien de kaassaus niet zo heel gezond is, kookte ik met quinoa pasta en voegde ik microgreens toe. Door die twee dingen te ‘upgraden’ voeg je makkelijk meer voedingswaarden toe aan je maaltijd!

Microgreens zijn de startende plantjes van groentes en kruiden. Naast dat ze er mooi uitzien, zitten deze mini-plantjes ook vol voedingsstoffen. Omdat ze nog erg klein zijn, zijn de voedingsstoffen erg geconcentreerd. Dat zou betekenen dat je de voedingswaarden van bijv. een hele rode kool eet, als je 2 microgreen plantjes van rode kool consumeert. Dit alles hangt natuurlijk samen met welke groente en welke microgreens, dus harde feiten bestaan helaas nog niet. Daarnaast zul je toch hele groentes moeten blijven eten voor de vezels. Maar hé, als ik mijn comfort food gerecht net zo lekker kan houden en makkelijk iets gezonder kan maken, is dat voor mij een win-win situatie.

Pasta, Walnoten Kaassaus & Microgreens

Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
5 minuten

Benodigdheden

 • Kookpan
 • Bakpan
 • Garde

Ingrediënten

 • 325 gram Dried Pasta zoals de quinoa pasta

Saus Ingrediënten

 • 3 eetlepels Olijfolie
 • 1 Ui groot, of 2 kleinere
 • 3 eetlepels Madeira
 • ¼ Paddestoelen Bouillon Blokje
 • 250 ml Room
 • 140 gram Rambol Kaasje
 • ½ theelepel Tijm optioneel

Serveer met..

 • 60 gram Walnoten
 • Microgreens

Instructies

Voorbereidingen

 • Allereerst, breng een pan gezouten water aan de kook om later de pasta in te kunnen koken.
 • Snijd de uien in blokjes.

Koken

 • Zodra het water kookt, kun je de pasta koken. Kook dit zolang als dat staat aangegeven op de verpakking
 • Verwarm olijfolie in de bakpan en bak hierin de uitjes glazig. Voeg de madeira en evt de tijmblaadjes toe, en roer opnieuw.
 • Voeg dan de room, het verkruimelde bouillon blokje (let op: ¼) en de rambol kaas toe. Zelf voeg ik de rambol kaas eetlepel voor eetlepel toe. Zo smelt de kaas sneller.
 • Zodra alle kaas is toegevoegd, kun je een garde gebruiken om klontjes in de saus te verwijderen. Zodra de saus kookt, kun je het vuur uit of op heel laag zetten. Je wilt de saus niet door laten koken 😉 Het belangrijkste is dat de saus warm en goed gemengd is.
 • Zodra de pasta klaar is, kun je deze afgieten. Voeg de afgegoten pasta dan bij de kaassaus. Mix alles en check of je de dikte van de saus goed vindt. Liever een dunnere saus? Gebruik dan wat kookwater van de pasta om de saus dunner te maken.
 • Proef alvast een stukje! Je kunt naar smaak nog extra zout en peper toevoegen.

Serveren

 • Serveer de pasta met de microgreens en wat gehakte walnoten.
Gang : Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Frans, Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close