Zuring Omelet & Zeewier Wrap

Persoonlijk vind ik de combinatie van zuring & eieren heel lekker! Zuring heeft een lichte zurige smaak, maar wat goed samengaat met de romige eieren. Hoe dan ook, mocht je niet van zuring houden, kun je dit ook vervangen! Gebruik dan spinazie of verse kruiden en een paar druppel citroensap in plaats van de zuring.

Dit gerecht is gemaakt met zeewierwraps van Seamore, een Nederlands bedrijf dat sinds 2015 bezig om zeewier op de kaart te zetten. Hun doel is ons favoriete eten met zeewier te upgraden. Naast zeewier bacon, pasta en chips maken ze ook deze zeewierwraps. De producten kun je o.a. kopen bij Farmed Today, Veggiedeli en Vegabond. Alleen op zoek naar de wraps? Deze liggen ook in de schappen van de Plus.

Waarom zeewier wraps? Door de toevoeging van wakame en himanthalia zeewier bevatten deze wraps tot wel 25% meer vezels. Ook bevatten de wraps magnesium, mangaan & proteïne. Dat is toch mooi meegenomen!

Mocht je graag deze wrap to-go meenemen? Rol dan de wrap, incl de vulling, op in aluminiumfolie. ­čÖé

Zuring Omelet & Zeewier Wrap

Porties 1 wrap
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten

Benodigdheden

 • Anti Aanbak Pan
 • Kom

Ingredi├źnten

 • 1 Wrap
 • 2 Eieren
 • Handje Zuring blaadjes

Maak af met..

 • Tomaatjes
 • Sea Bacon
 • Spinazie

Instructies

Instructies

 • Snijd de zuring in smalle reepjes, en de tomaatjes door de helft.
 • Breek de eieren in de kom, en voeg zout, peper en zuring toe. Roer alles los met een vork.

Bakken

 • Plaats een anti-aanbak pan op een medium vuur, en voeg wat eetlepels olijf olie toe. Zodra de pan warm is, kun je het eiermengsel toevoegen.
 • Roer in het mengsel totdat de eieren gaan stollen. Bak het omelet op een laag/gemiddeld vuur. Het omelet is klaar als de onderkant gaar gebakken is, en de bovenkant nog stukjes nat ei heeft. Plak dan de wrap op het nattere ei, en draai alles om. Mocht je een zachte wrap willen kun je de wrap nog kort bakken. Liever een krokante wrap? Bak dan de wrap iets langer.
 • In de tussentijd kun je de Sea Bacon in wat olijfolie bakken tot krokant. Dit duurt ongeveer 30 seconden.

Serveren..

 • Serveer de wrap met tomaten, sea bacon & extra kruiden/spinazie.
Gang : Lunch, Ontbijt
Keuken: Duurzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage ┬ę Copyright 2022. All rights reserved.
Close