Knapperige Sperziebonen & Zelfgemaakte Basilicum Walnoten Pesto

Toch wel een kerst klassieker: sperziebonen gerold in een ham! Mijn oma maakt ze nog steeds elk jaar met kerst, en ze horen daarom voor mij bij de echte kerst recepten. Eigenlijk best bijzonder want deze prinsessenbonen van juni tot september in het seizoen. In Nederland eten we deze boontjes het hele jaarrond. Dit komt omdat ze vrij goed beschikbaar zijn. Bovendien houden Nederlanders wel van sperziebonen, en zie je ze terugkomen in ontzettend veel recepten.

In dit recept zijn de boontjes geserveerd met verse basilicum pesto. Persoonlijk vind ik dit een veel lekkerdere combinatie dan met ham. Pesto is namelijk geuriger, en de geroosterde walnoten maken het helemaal af. Nog een voordeel: het is snel gemaakt! Maak jij ook deze boontjes voor Kerst?

Prinsessenbonen & Zelfgemaakte Walnoten Pesto

Voorbereidingstijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten

Benodigdheden

 • Vijzel
 • Keukenmachine
 • Bakpan
 • Kookpan

Ingrediënten

 • 500 gram Sperziebonen
 • 1 teentje Knoflook
 • 40 gram Texelse Schapenkaas of Oude Kaas of Oude Geitenkaas
 • 50 gram Basilicum
 • 40 gram Walnoten
 • 7 eetlepels Olijfolie
 • 1 eetlepel Citroensap
 • Wat Zwarte Peper

Instructies

Voorbereidingen

 • Giet wat water in kookpan, voeg een theelepel zout toe, en breng dit aan de kook.
 • Pel het teentje knoflook, rasp de kaas en rooster de walnoten in de bakpan.

Koken

 • Zodra het gezouten water kookt, kun je de sperziebonen toevoegen. Kook deze voor ongeveer 6 minuten of totdat je ze zelf gaar genoeg vind!
 • Gebruik een keukenmachine of een vijzel om een pesto te maken van: de knoflook, walnoten, kaas, basilicum (incl steeltjes) en olijfolie. Mocht je een vijzel gebruiken, kan het helpen de ingrediënten van tevoren iets kleiner te snijden.

Mengen

 • Zodra de boontje klaar zijn, kun je ze afgieten. Houd ze warm in de kookpan. Klaar om de boontjes te serveren? Voeg de pesto, wat versgemalen zwarte peper en citroensap toe. Meng dit alles tot alle boontjes bedekt zijn met pesto.
 • Serveer direct.
Gang : Bijgerecht
Keuken: Dutch
Sleutelwoorden: Vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close