Gebakken Zalm, Pastinaak Puree & Appel Mosterd Microgreens Salsa

Door microgreens toe te voegen aan jouw maaltijd maak je jouw gerecht nog voedzamer. Bovendien zijn er veel verschillende smaken zoals mosterd, rode kool en rucola. Het mogen dan kleine plantjes zijn, maar ze kunnen voor echte smaakexplosies zorgen. Probeer maar eens de mosterd microgreens van Microgreens Holland! Door de scherpe smaak heerlijk met een romige puree, zalm en een frisse salsa.

Gebakken Zalm, Pastinaak & Microgreens Salsa

Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
5 minuten

Benodigdheden

 • Bakpan
 • Kookpan
 • Blender // Staafmixer

Ingrediënten

 • 2 stukjes Zalmfilet
 • 200 gram Pastinaak
 • 1 Laurierblaadje
 • 150 ml Room of kookvocht van de pastinaken
 • Snufje Nootmuskaat
 • ½ Groene Appel
 • 2 eetlepels Citroensap
 • ½ bakje Mosterd Microgreens
 • Wat Bieslook

Instructies

Voorbereidingen

 • Breng alvast wat water aan de kook om later de pastinaken in te koken.
 • Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes.
 • En kruid de zalmfilets alvast met zout & peper.

Koken & Bakken

 • Voeg de pastinaken en het laurierblaadje toe aan het kokende water en kook alles voor 15 tot 20 minuutjes.
 • In de tussentijd kun je alvast de salsa maken. Hak hiervoor de bieslook fijn en de groene appel in kleine stukjes. Om ervoor te zorgen dat de appel niet direct bruin kleurt, is het verstandig om de appelblokjes direct te mengen met het citroensap.
 • Zodra de pastinaken gaar zijn, kun je ze pureren met de room (of de kookvocht), zout, peper & een snufje nootmuskaat. Mocht je de puree iets te dik vinden kun je altijd extra room of kookvocht toevoegen.
 • Verhit een bakpan met wat eetlepels olijfolie. Als de pan heet is, kun je de zalmfilet toevoegen. Heb je een zalmfilet met huid? Dan is het belangrijk om de zalm met de huid in de olie te leggen. Bak de zalm op de huid totdat deze er aangebakken en krokant uitziet. Om ervoor te zorgen dat de zalm gaar wordt, kun je de filets nog kort aan de andere kant bakken.

Het Bord

 • Verdeel wat pastinaak puree op elk bord en plaats de zalm filets erop.
 • Meng de appelblokjes met de bieslook en leg deze op de zalm. Én nu de topper van dit gerecht: de mosterd Microgreen. Knip een aantal plantjes los en leg deze op de salsa. Je zult echt verrast zijn hoeveel smaak deze plantjes toevoegen aan jouw gerecht!
 • Serveer het gerecht met geroosterde aardappeltjes of stokbrood met kruidenboter. Bon appetit!
Gang : Hoofdgerecht
Keuken: Duurzaam, Nederlands
Sleutelwoorden: Vis

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close