Kokos Bebogeen Bonbon

Heerlijk voor bij een kop thee of koffie of leuk als cadeautje tijdens Kerst: deze kokos bonbons. Gemaakt met zelfgemaakte Bebogeen (lees het recept hier), chocolade en geraspte kokos. Dus een paar ingrediënten en zo gemaakt!

Chocolade Kokos Bonbon

Porties 20 stuks
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
10 minuten

Benodigdheden

 • Sauspan
 • Hitte bestendige kom

Ingrediënten

 • 150 gram Geraspte Kokos
 • 3 eetlepels Bebogeen
 • 2 eetlepels Rum optioneel
 • 200 gram Chocolade (Puur)

Instructies

 • Doe de geraspte kokos in een kom met de rum, een snufje zout en meng dit. Voeg dan 3 eetlepels bebogeen toe. Gebruik een vork om alle karamelpasta te verdelen door de kokosvlokken. Het mengsel is goed als het lichtbruin is, en alle kokosvlokken aan elkaar plakken. Voeg anders nog wat extra bebogeen toe.
 • Vorm ongeveer 20 balletjes van het kokosmengsel, en plaats deze op een bord of ovenplaat. Zet deze tot verder gebruik in de koelkast.
 • Verwarm een laag water in de sauspan.
 • Breek de chocolade in kleine stukken en doe deze in de hittebestendige kom. Zet de kom, zodra het water in de sauspan kookt, op de pan. Roer, zo nu en dan, in de chocolade tot deze gesmolten is. Haal dan de kom van de pan af.
 • Gebruik een spatel om de chocolade te roeren en hiermee iets af te koelen. De bedoeling is dat de chocolade ongeveer 27 graden wordt. Zodra de chocolade is afgekoeld, mag de kom weer op de sauspan. Verwarm de chocolade tot deze ongeveer 31 graden is, en haal de kom weer van de sauspan.
 • Dip de kokosballen in de chocolade en plaats ze op een bakplaat. Voor het dippen kun je een sateprikker in de balletjes steken en dan in de chocolade dopen, of je gebruik 2 vorken om de balletjes er weer uit te vissen.
 • Mocht je het leuk vinden, kun je de chocoladebonbons versieren met kokossnippers, glitters of andere decoratie. Laat daarna de bonbons afkoelen en hard worden.
Gang : Bonbon, Zoet
Sleutelwoorden: Zoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close