Kastanje Pannenkoeken, Noten & Zoete Appeltjes

Kastanjes is een van die ultieme herfst ingrediënten. Je kunt er zoveel kanten mee op: bijv. als bloem, een puree bij knol of een zoete taart… In vele bossen in Nederland kun je tamme kastanjes rapen, waaronder op de Drentse Hondsrug. Het is belangrijk om voor het rapen te weten welke soorten je kunt rapen. Sommige soorten kastanjes zijn namelijk niet eetbaar! Om er zeker van te zijn dat jij kunt genieten van ‘veilige’ kastanjes zou ik dus zeker aanraden om ze te kopen bij je lokale groenteboer, supermarkt of boodschappen bezorg service.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kastanjebloem want dit is langer houdbaar. Zo kun je de heerlijke herfstsmaken in huis brengen én heb je niet teveel rompslomp met het zoeken van de ingrediënten.

Kastanje Pannenkoeken, Noten & Zoete Appeltjes

Porties 2 stapels
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
5 minuten

Benodigdheden

 • Pannenkoeken Pan // Crepe Pan
 • Staafmixer

Ingrediënten

 • 2 Eieren
 • 160 gram Kastanjebloem
 • 100 gram Bloem
 • 2 theelepels Bakpoeder
 • 1 eetlepel Suiker
 • 400 ml Melk
 • ½ Citroen
 • Snufje Kaneel
 • 2 Zoete Appeltjes of andere soort appelen
 • Noten voor het serveren
 • (Bos)Honing voor het serveren

Instructies

 • Gebruik een staafmixer om de eieren, melk, kaneel, 2 eetlepels citroensap, rasp van de halve citroen, bakpoeder, de twee soorten bloem, suiker en een snufje zout te mengen. Door een staafmixer of blender te gebruiken voor het beslag; is alles goed gemengd én weet je zeker dat er geen klontjes meer in zitten.
 • Laat dit pannenkoekenbeslag ongeveer 30 minuten staan op kamer temperatuur.
 • In de tussentijd, snijd de noten in stukjes en de appels in partjes.
 • Verwarm de pannenkoeken- of crepe pan voor op een medium hoog vuur. Voeg wat olijfolie, of lokale boter, toe aan de pan en laat dit ook warm worden.
 • Maak, per keer, 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Zodra er bubbels verschijnen aan de bovenkant van de pannenkoekjes, kun je ze omdraaien. Bak ze dan nog kort (1 a 2 minuten) op de andere kant, en ze zijn al klaar! Dit gaat redelijk snel, dus blijf erbij 😉
 • Houd de pannenkoeken die klaar zijn warm onder wat aluminium folie.
 • Zodra je beslag op is, en de pannenkoeken zijn gebakken, kun je de appeltjes en een eetlepel honing nog even kort bakken op hoog vuur. Maar je kunt natuurlijk ook de appelpartjes gewoon koud serveren. Dat is aan jou 😉
 • Serveer de pannenkoekjes met noten, honing en de appels.
Gang : Ontbijt
Sleutelwoorden: Herfst, Pannenkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Score
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Dutch Food Heritage © Copyright 2022. All rights reserved.
Close